Hoe zit het met het rookkanaal?
Voor de sfeerhaarden is geen rookkanaal (afvoer) nodig.
Met de keramische brander worden geen schadelijke afvalgassen geproduceerd de enige verbrandingsgas die hierbij vrijkomt is het onschadelijke CO².

Wat zijn de mogelijkheden?
Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Vrijwel ieder ontwerp van een haard kan met de keramische brander worden uitgevoerd. De ombouw kan van allerlei soorten hout en plaat materialen worden vervaardigd. Voor de inbouw worden er wel de juiste brandvrije materialen worden gebruikt (t.a.v. brandveiligheid). De unieke keramische brander is op een veelzijdige manier te gebruiken bijvoorbeeld in bestaande openhaarden als men het hout hakken en of hout verzamelen zat is. Of als u een eigen ontwerp heeft voor een openhaard die overal is te plaatsen, natuurlijk begeleiden wij u hierbij. Eventueel kan uw ontwerp door ons gemaakt worden , hiervoor kunt u advies op maat aanvragen

Hoe wordt een haard geplaatst?
Daar er voor de  haarden geen rookkanaal nodig is, kunnen deze op elke gewenste plek worden geplaatst. Dit maakt het ook gemakkelijker voor u om de haard bijvoorbeeld te verhuizen of te verkopen.

Hoe werkt een keramische brander?
Het grote verschil met andere soortgelijke bio-ethanol branders is, dat de keramische steen in de brander de vloeistof langzaam absorbeert. Hierdoor wordt niet de vloeistof, maar het vrijkomende onschadelijke gas geleidelijk verbrand. Dit betekent een veilige, makkelijk te ontsteken brander met regelbare vlammen en snel te doven door de regelschuif.

Wat is Keramische vloeistof (bio-ethanol)?
Keramische vloeistof is een vloeibare alcohol, die vervaardigd is uit milieuvriendelijke biologische grondstoffen zoals onder andere aardappelen, maïs, gras etc.

Wat zijn de voordelen van de Keramische brander?
Onze uniek Gepatenteerde Keramische brander biedt de volgende voordelen:
• Milieuvriendelijk, werkzaam op bio-ethanol.
• Flexibel, plaatsbaar in bestaande openhaarden/ eigen ontwerp
• Onze haarden zijn ideaal voor appartementen, woningen, bars, restaurants, hotels en kantorencomplexen
• Volkomen veilig
• Bijna niet te onderscheiden van een gasbrander

Hoe krijg ik mijn Lambretti ruitjes schoon?
Voor het schoonmaken van de Lambretti ruitjes kunt u het beste gaan voor de ‘HG keramische kooplaat reiniger’ . De ruitjes even insmeren met een doek en na enkele minuten weer uitpoetsen met een beetje ethanol.